Σημαντική η σωστή διατροφή στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

57
hdr

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ντίνα Νικολάου και Δημήτρης Γρηγοράκης ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας μάθουν τι πρέπει να τρώει ένας ασθενής με πολλαπλή σκλήρυνση. Πώς να τρέφεται σωστά και συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή τους.


Η πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Βασιλική Μαράκα με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου με εύκολες και νόστιμες συνταγές για τους ασθενείς, που έγραψε η διάσημη σεφ Ντίνα Νικολάου με τη βοήθεια του διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη τόνισε ότι, οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες για τους πάσχοντες και τους φροντιστές τους.

Η διεθνούς φήμης ΣΕΦ αγκάλιασε με ευαισθησία το εγχείρημα και δημιούργησε 20 συνταγές, που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα ατόμου με Πολλαπλή Σκλήρυνση ευχόμενη όπως είπε, να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητα του.

Η κυρία Νικολάου επεσήμανε ότι εμπνεύστηκε συνταγές εύκολες, θρεπτικές  αλλά και απολαυστικές, βασισμένες στις διεθνείς οδηγίες του Δημήτρη για τη διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, ανέφερε το πόσο σημαντικό στοιχείο είναι η σωστή διατροφή καθώς όπως είπε, ολοένα και συχνότερα οι διατροφικοί παράγοντες ερευνώνται και συσχετίζονται τόσο με την αιτιολογία, όσο και με την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκη, η επιστήμη της Διατροφολογίας αποδεικνύεται ως ένα σημαντικό μέσο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων όπως είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η κα Μαράκα, ευχαρίστησε από καρδιάς το Δημήτρη Γρηγοράκη για τις πολύτιμες συμβουλές του και την Ντίνα Νικολάου για τις 20 μοναδικές πρωτότυπες συνταγές που ευελπιστεί να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση και φυσικά, τη Roche Hellas, που χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη της δεν θα είχε εκδοθεί αυτό το βιβλίο συνταγών.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου των συνταγών για τους ασθενείς η κα. Νικολάου μαγείρεψε κάποιες εξ αυτών με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να γευτούν πραγματικά νόστιμα πιάτα που μπορεί ο καθένας από εμάς να φτιάξει στο σπίτι του.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here