Ιάσονας Α. Πετρουτσάς. Ορθοπεδικός Χειρουργός – Τραυματολόγος

122
Petroutsas Orthopaedic Surgeon

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε το “Κολλέγιο Αθηνών” με Άριστα.

Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Universität Wien), από όπου αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα το 1993.

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική Χειρουργική και Τραυματολογία στα νοσοκομεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Παίδων „Αγία Σοφία“.

Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη χειρουργική της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός στην Αυστρία, ως Foot & Ankle Fellow στο Orthopädisches Krankenhaus Gerthof, στη Βιέννη, δίπλα το μετέπειτα γραμματέα της European Foot & Ankle Society, H.J. Trnka, και ως επιμελητής, στο μεγαλύτερο ορθοπεδικό νοσοκομείο της Αυστρίας, το  LKH Stolzalpe υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης ορθοπεδικού R. Graf.

Έκτοτε εργάζεται στην Αθήνα, αρχικά  στο “Ερρίκος Ντυνάν” και από το 2012 στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, διατηρώντας παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.

Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας επιστημονικών βιβλίων, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα, επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει δώσει πλήθος διαλέξεων σε συνέδρια, σεμινάρια και άλλες, επιστημονικές εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2015 ως το 2017 διατέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).

Ασχολείται με όλο το φάσμα της Ορθοπεδικής και αφιερώνει «ιδιαίτερο κέντρο βάρους» στις παθήσεις της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός (κότσια, παραμορφώσεις, αρθρίτιδες) και τις νεότερες τεχνικές στη συντηρητική αντιμετώπιση του σκελετικού πόνου.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here